ARTo & ARTtila

TIEDOTUS ASIAKKAILLEMME:

Oulun kaupungin antamien ohjeistusten mukaisesti suosittelemme maskin käyttöä kaikille yli 15 vuotiaille vierailijoillemme. Myös henkilökuntamme käyttää asiakastiloissa ollessaan asianmukaisia suojaimia.

* Tulethan asiakastiloihimme vain terveenä. Jos sinulla on vähäisintäkään flunssan oiretta, siirräthän vierailusi meillä ajankohtaan, jolloin olet taas terve.

* Käytäthän tiloihin tullessamme käsidesiä ja huolehdithan muutenkin huolellisesta käsihygieniasta.

* Huolehdithan turvaväleistä tiloissamme

* Pidetään yhdessä huolta siitä, että pysymme terveinä. KIITOS!

--------------------------------------------------------------------------------------------------

Oulun Taiteilijaseura -63 ry. ylläpitää Oulun seudun, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taiteeseen erikoistunutta ARTo Taidelainaamo-myymälää Oulun keskustassa.

Myytävänä ja lainattavana on lähes viisisataa teosta lähes sadalta seuran taiteilijalta. Vain osa teoksista on esillä kivijalkamyymälässä. Mittavaan valikoimaan voit tutustua netissä www.arto.artoulu.fi.

ARTon yhteydessä on myös Oulun Taiteilijaseuran jäsenten näyttelytila ARTtila, jossa näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

Tervetuloa tutustumaan! Meiltä löytyy taidetta jokaiseen kotiin.

Aukioloajat:

ke-pe klo 12-18
la-su klo 12-16 (maanantaisin ja tiistaisin ARTo on kiinni)

Hallituskatu 5, Oulu (Kulttuuritalo Valveen vieressä). Vapaa pääsy!

ARTtilassa:

Jorma Styng - Sine Nomine

ARTo Taidelainaamo & -myymälän ARTtilassa 13.1.-7.2.2021

"Taiteestani | Artist's Statement

Muoto, väri, materiaali

Olen kuva- ja säveltaiteilija. Käytän pääasiallisesti öljy- ja akryylivärejä yhdistettyinä kulloinkin sopivilta tuntuvilta materiaaleihin, mikäli sellaisia on minulle varastoon siunaantunut. Lisäksi sävellän, ja olen elänyt tähänastisen elämäni soittamalla ja opettamalla kitaraa, josta työstä olen nyt
vetäytynyt pois omista syistäni. Teen toisinaan myös moottorisahaveistoksia. 

Koen että tuotantoni piirteitä ovat muotorakenne, värienkäyttö, maalauksellisuus ja tekniikoiden yhdistäminen. Ajattelen eri taidemuodoilla olevan yhteisiä muotorakenteita, esim. sävellyksillä, elokuvilla, teatteriesityksillä, kuvataiteellisilla teoksilla jne.

Aiempina vuosina työskentelin tietyllä tavalla jaksoissa, esim. kesäisin kuvataidetta, syksyisin musiikkia jne. Nykyisin taidemuotojen vaihtelut tuntuvat olevan enemmän satunnaisia, en ole esim. säveltänyt musiikkia enkä koskenut kitaraan n. 1,5 vuoteen, enkä halua arvailla mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Olen kiitollinen nykyisestä kiireettömästä olomuodostani.

Ihmisenä ja taiteilijana elämis- ja työskentelytapaani voisi kai kutsua itsekkääksi, koska haluan nauttia tekemisistäni. Koen että jos tekemäni työt, edustivatpa ne mitä taiteen alaa hyvänsä, tuottavat minulle mielihyvää, tuottavat ne sitä ehkä jollekin toisellekin. Toisaalta taas, ärsyyntyminenkin on reaktiona voimakkaampi kuin välinpitämättömyys."

Jorma Styng, joulukuu 2020

 

ARTtilaan tulevia näyttelyitä:

13.1. - 7.2.2021 Jorma Styng

10.2. - 7.3.2021 Maria Maanvalo

10.3. - 1.4.2021 Maija Kantanen

 

Samassa rakennuksessa taidelainaamon kanssa toimii näyttelytila Galleria 5.