ARTo Taidelainaamo- ja myymälä

Oulun Taiteilijaseura -63 ry. ylläpitää Oulun seudun, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taiteeseen erikoistunutta ARTo Taidelainaamo-myymälää Oulun keskustassa. 

Myytävänä ja lainattavana on lähes viisisataa teosta yli kuudeltakymmeneltä alueen taiteilijalta. Vain osa teoksista on esillä kivijalkamyymälässä. Mittavaan valikoimaan voit tutustua netissä www.arto.artoulu.fi. ARTon yhteydessä on myös Oulun Taiteilijaseuran jäsenten näyttelytila ARTtila, jossa näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

Tervetuloa tutustumaan! Meiltä löytyy taidetta jokaiseen kotiin. 
Avoinna: ke-pe 12-18, la-su 12-16. Maanantaisin ja tiistaisin taidelainaamo on kiinni.

Vapaa pääsy!

ARTo Taidelainaamo ja -myymälä on kiinni 2.7. - 31.7.2018 

Hallituskatu 5, Oulu (Kulttuuritalo Valveen vieressä).

ARTtila

 

 

 

Raimo Törhönen
Pahvikruunu
ARTtilassa 25.4. – 20.5.2018

ARTo Taidelainaamo ja -myymälän ARTtilassa avautuu keskiviikkona 25.4.2018 kuvataiteilija Raimo Törhösen näyttely nimeltään Pahvikruunu. 

"Niin kauan kuin kynä on kädessä pysynyt, olen piirustanut kaikille käsillä oleville pinnoille; vessan seinistä saksan kielioppikoepaperin takapuoleen. Useimmiten ihmisiä, anatomisia tutkielmia, sarjakuvahahmoja, karikatyyrejä jne. Joitakin vuosia sitten nämä hahmot alkoivat saada päähänsä kruunuja. Syytä en tiedä. Ehkä se muutti hahmon olemusta, merkitystä, tai ehkä se vain näytti hyvälle. Koska olen maalari, oli jokseenkin väistämätöntä, että kruunu ilmestyy jossain vaiheessa myös maalauksiinkin. Näin sai alkunsa "Pahvikruunu" -teos, joka koostuu neljästä muotokuvasta: 50x60 cm, öljy MDF-levylle. Tavallisia ihmisiä, tuttaviani, pahvinen kruunu päässään.”

Raimo Törhönen kertoo ihmettelevänsä maalauksissaan ihmisen rooleja, vallan merkkejä, symboleita. Sitä kuinka ne muuttavat ihmisen olemusta. Törhönen pyrkii myös kunnioittamaan muotokuvamaalauksen perinnettä, käyttämään sitä nykytaiteen keinona. Aihevalinnasta huolimatta hän ei ole monarkian kannattaja tai kuninkaallisten ihailija. Päinvastoin.

”Mielestäni instituutio on tyhjänpäiväinen jäänne. Enemmänkin on kyse siitä,
että valta, status ja siihen liittyvät symbolit usein jakavat ihmiset eri luokkiin, eliittiin ja rahvaaseen. Kuitenkin olemme kaikki kruununkin alla alastomia. Kuninkaallisia ei ole."

Taiteilija on kertomassa näyttelystään KIERTELEMÄTTÄ –näyttelyopastuksella torstaina 3.5.2018. Kierros lähtee kulttuuritalo Valveelta kello 17.00. Opastus on ilmainen. Tervetuloa!

Huom: Näyttely on kiinni helatorstaina 10.5.2018.

ARTtila on avoinna aina ARTo Taidelainaamo ja -myymälän aukiolojen mukaan ke-pe klo 12-18 ja viikonloppuisin kello 12-16.

 

ARTtilaan tulossa:

23.5. - 17.6.2018 Johanna Huhtamaa

20.6. - 1.7. ja 1. - 12.8.2018 Riikka Kontio

2.7. - 31.7.2018  ARTtila on suljettu

 

Samassa rakennuksessa taidelainaamon kanssa toimii näyttelytila Galleria 5.