ARTo Taidelainaamo- ja myymälä

Oulun Taiteilijaseura -63 ry. ylläpitää Oulun seudun, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taiteeseen erikoistunutta ARTo Taidelainaamo-myymälää Oulun keskustassa. 

Myytävänä ja lainattavana on lähes viisisataa teosta yli kuudeltakymmeneltä alueen taiteilijalta. Vain osa teoksista on esillä kivijalkamyymälässä. Mittavaan valikoimaan voit tutustua netissä www.arto.artoulu.fi. ARTon yhteydessä on myös Oulun Taiteilijaseuran jäsenten näyttelytila ARTtila, jossa näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

Tervetuloa tutustumaan! Meiltä löytyy taidetta jokaiseen kotiin. 
Avoinna: ke-pe 12-18, la-su 12-16. Maanantaisin ja tiistaisin taidelainaamo on kiinni.
Hallituskatu 5, Oulu (Kulttuuritalo Valveen vieressä).

Vapaa pääsy!

ARTo Taidelainaamo ja -myymälä on kiinni 2.7. - 31.7.2018 

 

ARTtila

 

Riikka Kontio: RÄPS -fiktiivisiä röntgenkuvia

ARTo Taidelainaamon ARTtilassa ajalla: 20.6. - 1.7. ja 1.8. - 12.8.
Heinäkuussa näyttely on kiinni.

"Näyttelyssä on esillä kuvitteellisia röntgenkuvia. Ne ovat kuin räpsyjä, jotka läpivalaisevat ohikiitäviä tunnelmia. Räps. Orastava toivo. Kaikki ei ehkä katoakaan iäksi.  Räps. Aamuyön kolea valo peitonmutkassa. Ohut uni välistää ihokarvoja. Räps. Kyllä se (ehkä sittenkin) siitä. Räps. Hyristen latautuu levossa solujen kosminen dna. Räps.

Räpsyttelystä huolimatta maalausprosessi on ollut rauhallinen. Teokset ovat syntyneet pikkuhiljaa vuoden sisällä, ja ensimmäinen satsi oli esillä maaliskuulla Galleria Kajasteessa. 

Sain parisen vuotta sitten äidiltäni nipun minusta otettuja röntgenkuvia. Päätäni ja keuhkojani oli läpivalaistu ensimmäisinä elinvuosinani. Tutkiessani yksivuotiaan minun kuvia, sain tuntumaa kokemukseeni. Minun on ollut vaikeaa hengittää. Kaksitoista antibioottikuuria vuodessa. Minulla ei ollut tuolloin vielä sanoja, ei käsitteitä, mutta kehossani oli stressiä ja varmasti paljon tunteita. Se oli yksivuotiaalle totta. Onko sitä enää mitään jäljellä minussa? Löytyykö jälkiä kehomuistissani? 

Enää minulla ei ole kiire maalata muistoa ulos minusta. Se on maalattu, kuvittelen. Nyt voin maalata tästä hetkestä. Istun kuvien äärellä, seurustelen niiden kanssa. Maalaan ensin vain jotain akryylivärein, katselen ja kuulostelen. Otan esiin, poistan tuosta. Hengittelen, ehkä liikun niiden ympärillä. Voin laulaakin. Ja jossain vaiheessa jututan kuvia, tunnustelen miten ne liikuttavat kehoani.  Kuuntelen mitä ne minulle kertovat. Maalaan loppuun, ehkä öljyvärein, ja siinäpä ne sitten ovat. 

****

Aiemmin olen maalannut uskoa ja epäuskoa, hakenut yhteyttä transsendenssiin. Olen etsinyt omaa näkökulmaani pienistä palasista. Olen koonnut kollaaseja ylistäen kympin tyttöjä. Olen tutkinut häpeää ja naisen asemaa. Kuvannut kuolevia kasveja. Olen maalannut hoivakodissa vanhusten muistoista. Olen tehnyt naamioita mm. höyhenistä ja karkeista, ja valokuvannut niiden kantajia ja heidän salaisuuksiaan. Olen etsinyt intuitiota. Olen maalannut onnellisia pilviä."

 

ARTtilaan tulevia näyttelyitä:

20.6. - 1.7. ja 1. - 12.8.2018 Riikka Kontio
2.7. - 31.7.2018 ARTtila on suljettu 
15.8. - 9.9.2018 Pirjo Lempeä
12.9. - 7.10.2018 Tuulikki Korhonen

 

Samassa rakennuksessa taidelainaamon kanssa toimii näyttelytila Galleria 5.