Lainaa tai osta

ARTo taidelainaamo ja -myymälästä voit ostaa tai lainata pohjois-pohjanmaalaisten ja kainuulaisten ammattitaiteilijoiden teoksia.

Osa valikoimasta on esillä nettisivuilla http://arto.artoulu.fi/teokset ja lisää teoksia löydät ARTosta paikan päältä sekä ARTtilan näyttelyistä. Voimme myös etsiä toiveisiisi sopivan teoksen taiteilijoiden työhuoneilta.

Samassa tilassa ARTon kanssa sijaitsee myös Galleria 5, jonka vaihtuvien näyttelyiden teokset ovat myös ostettavissa.

Näin lainaat taidetta

Taiteen lainaaminen tarkoittaa, että voit maksaa valitsemastasi teoksesta kuukausivuokraa. Teoksen voi halutessaan palauttaa takaisin ARToon, jolloin kuukausittaista maksua ei tarvitse enää maksaa, mutta maksettuja eriä ei palauteta asiakkaalle. Voit myös ostaa teoksen omaksesi maksamalla lainaeriä kunnes teoksen kokonaishinta on maksettu. Tällöin lainaaminen toimii kuin koroton osamaksu.

Yksityisasiakkaalle lainasopimus tehdään paikan päällä ARTossa. Lainaaminen edellyttää henkilöllisyyden todentamista voimassa olevalla henkilöllisyystodistuksella. 
Lainatessaan teoksen asiakas maksaa ensimmäisen lainaerän + 5 € palvelumaksun heti.

Yritysasiakkaille voimme tehdä lainasopimuksen myös etänä. 

Teoksen kuukausivuokra riippuu teoksen kokonaishinnasta, alkaen 30 € / kk. 

Maksuaika on enintään kolme (3) vuotta riippuen teoksen hinnasta, mutta teoksen voi ostaa aiemminkin maksamalla kaikki lainaerät.

Teoksen hinta          Lainaerä / kk

0 - 1000€                  30 € / kk
1001 - 1400 €           40 € / kk
1401 - 2000€             60 € / kk
yli 2000€                   sopimuksen mukaan

Taidelainauksen etuja

  • Mahdollisuus sovittaa teosta kotiin ennen lopullista ostopäätöstä
  • Sopii lyhytaikaiseen käyttöön: juhlatiloihin, tilojen stailaukseen
  • Lainaaminen mahdollistaa vaihtuvan taidenäyttelyn yritystiloissa
  • Maksu kuukausierissä mahdollistaa taiteen hankkimisen jokaiselle

Omistusoikeus ja sopimus

Sopimuksen mukaan teoksen omistajuus vaihtuu, kun viimeinen lainaerä on maksettu. Siihen asti teoksen omistaa taiteilija. Asiakas sitoutuu maksamaan kuukausivuokraa ja pitämään teoksen kunnosta huolta. Teoksen voi palauttaa milloin vain kesken sopimuskauden. Tällöin teos palautuu lainaamoon lainattavaksi tai ostettavaksi. Asiakkaan maksamia lainaeriä ei palauteta asiakkaalle, vaikka teos palautettaisiin ARTo Taidelainaamoon.

Näin ostat taidetta

Piipahda ARToon ja osta haluamasi teos heti omaksesi kertamaksuna tai lainaa teos kuukausierissä.

Jos haluat näyttelyssä olevan teoksen, voit varata sen ja ostaa itsellesi näyttelyn päätyttyä. Voit myös maksaa teoksen heti ja noutaa sen näyttelyn loputtua ARTo Taidelainaamon aukioloaikoina.
Teoksen ostamisen yhteydessä laadimme myös kauppakirjan mikäli teoksen hinta on korkeampi, kuin 130 euroa. Varaathan siis tarpeeksi aikaa tänne tullessasi. 

Mikäli et pääse ostamaan teosta toimipisteestämme, voit ostaa teokselle kuljetuksen. Tällöin perimme koko kauppasumman sekä kuljetuskustannukset etukäteen ennen teoksen lähettämistä.

Kiinnostuitko teoksesta nettisivuilla?

Voit varata tai kysyä lisätietoja nettisivuilla http://arto.artoulu.fi/teokset olevasta teoksesta klikkaamalla teoksen kuvaa ja täyttämällä yhteydenottolomakkeen. Taidelainaamon hoitaja ottaa sinuun yhteyttä lähettämäsi viestin perusteella.

Kiinnostuitko teoksesta paikan päällä ARTossa tai näyttelyssä?

ARTon teokset ovat heti ostettavissa tai lainattavissa. 

Jos sen sjiaan kiinnostuit teoksesta Galleria 5:den tai ARTtilan näyttelyissä, varmista henkilökunnalta, että teos on myynnissä. 

Punainen tarra teoksen vieressä tarkoittaa, että teos on myyty. Vihreä tarra tarkoittaa, että teos on varattu.

Grafiikkateoksia on usein myynnissä useampia edition osia. Jos teostiedoissa on merkintä 1/6 ja vieressä on vain yksi punainen tarra, sinä saat seuraavana ostajana edition 2/6. Lähesty Taidelainaamon hoitajaa ja kerro kiinnostuksestasi.