Lainaajalle

Teoksen voi joko lainata tai ostaa kertamaksuna.  

Lainatessaan teoksen asiakas maksaa ensimmäisen lainaerän + 5 € palvelumaksun paikan päällä ARTo Taidelainaamossa.Teos lainataan kuukausijaksoissa ja vuokra on teoksen kokonaishinnasta riippuen alkaen 30 € / kk. Maksuaika on enintään kolme (3) vuotta, mutta teoksen voi aina lunastaa itselleen aiemminkin maksamalla kaikki lainaerät (teosten lainauksessa ei ole lainkaan korkoa).

Teoksen hinta          Lainaerä / kk

0 - 1000€                  30€ / kk
1001 - 1400 €            40€ / kk
1401 - 2000€             60€ / kk
yli 2000€                   sopimuksen mukaan

Teoslainaamisen etuna on mahdollisuus sovittaa taulua kotiin ennen lopullista ostopäätöstä. Teoksen voi lainata myös lyhytaikaiseen käyttöön, kuten juhlatilaan tai myytävän asunnon stailaukseen. Myös yritykset voivat koristaa seiniään lainaamon teoksilla, jolloin taideleasing mahdollistaa teosten vaihdon sovitun ajan jälkeen uusiin teoksiin.

Kiinnostuitko teoksesta nettigalleriassa? Voit täyttää teoksen sivulla lomakkeen, minkä jälkeen taidelainaamonhoitaja ottaa sinuun yhteyttä. Voit myös soittaa ARTo Taidelainaamoon, puh. 044-0545727. Mikäli teos on nettigalleriassa, mutta ei paikalla ARTo Taidelainaamossa, järjestämme teoksen lainaamoon paikan päälle katsottavaksesi. Päättäessäsi ostaa tai lainata teoksen, sopimus voidaan tehdä välittömästi.

Teoksia ei pääsääntöisesti lähetetä asiakkaille, vaan ne tulee noutaa ARTo Taidelainaamosta (Hallituskatu 5, Oulu). Suoramyyntinä ostettu teos voidaan joissain tapauksissa lähettää asiakkaalle. Lähetysmahdollisuus arvioidaan aina teoskohtaisesti ja se tuo asiakkaalle lisäkuluja.

ARTo Taidelainaamo ja -myymälällä ei ole kehystyspalvelua. Suosittelemme kehystämisasioissa kääntymään paikallisten taidekehystämöiden puoleen. 

Omistusoikeus ja sopimus

Sopimuksen mukaan teoksen omistajuus vaihtuu, kun viimeinen lainaerä on maksettu. Siihen asti teoksen omistaa taiteilija. Asiakas sitoutuu maksamaan kuukausivuokraa ja pitämään teoksen kunnosta huolta. Teoksen voi palauttaa milloin vain kesken sopimuskauden. Tällöin teos palautuu lainaamoon lainattavaksi tai ostettavaksi. Tarkemmat tiedot sopimuksesta saat ARTo Taidelainaamosta.