Taidelainaamo- ja myymälä ARTo

 

Oulun Taiteilijaseura -63 ry. ylläpitää Oulun seudun, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taiteeseen erikoistunutta ARTo Taidelainaamo-myymälää Oulun keskustassa. 

Myytävänä ja lainattavana on lähes viisisataa teosta yli kuudeltakymmeneltä alueen taiteilijalta. Vain osa teoksista on esillä kivijalkamyymälässä. Mittavaan valikoimaan voit tutustua netissä www.arto.artoulu.fi. ARTon yhteydessä on myös Oulun Taiteilijaseuran jäsenten näyttelytila ARTtila, jossa näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

Tervetuloa tutustumaan! Meiltä löytyy taidetta jokaiseen kotiin. 

Avoinna: ke-pe 12-18, la-su 12-16. Maanantaisin ja tiistaisin taidelainaamo on kiinni.

Vapaa pääsy!

Hallituskatu 5, Oulu (Kulttuuritalo Valveen vieressä).

 

ARTtila

HANNA SCHRODERUS

BLUE ROOM

ARTtila 13.9.-8.10.2017

 

"Työskentelen pääosin maalaamalla öljyvärein. Maalausprosessillani on kaksi luonnetta. Joko teos valmistuu yhdellä kertaa valmiiksi alla prima tai vaihtoehtoisesti työstän tekeillä olevaa kuvaa pidemmän aikaa, joskus jopa vuosia. Molemmissa tapauksissa näen joko intuition tai pitkällisen pohdinnan teoksen sisällön kannalta oleellisena seikkana. Jälkimmäisessä tapauksessa teoksen sisällöllinen aines on itselleni selkeämpi, vaikkakin rakentuu tuolloin konkreettisesti useammista kerroksista, mikä korostaa teosten tarinallista puolta. Alla prima -teosten kohdalla se, mitä tuli tehtyä, saattaa paljastua itsellenikin vasta myöhemmin. Kontakti teokseen on kuitenkin syntynyt jo aikaisemmin. 

Mielestäni luovaan prosessiin kuuluu sisäänrakennettu välttämätön riskinotto ja juuri maalatessani tunnen olevani rohkea ja voivani tehdä mitä haluan, leikillisen suunnittelemattomasti. Edellinen onkin merkittävä henkilökohtainen motiivi tehdä omaa taidetta kuvataideopettajan työni ohessa. Maalauksen syntyprosessi on aina sattumanvarainen ja lopputuloksena on toivottavasti jonkinmoinen 3. asteen yhtälö todellisuudesta tai utopiasta, jota on jollain tavalla vaikea määritellä sanallisesti. Taiteellisen työskentelyn pitää mielestäni olla intuitiivista, leikinomaista, kokeilevaa ja yllättävää, myös tekijälleen. 

Inspiraatiota löydän ympäriltäni eletystä elämästä, lasten piirustuksista, internetistä, taidekuvista, mistä vain. Keräilen inspiraatiomateriaalia jatkuvasti. Tämänkertaisten teosten yhtenä esikuvana ovat olleet muun muassa Picasson sinisen kauden teokset, mistä juontuu myös näyttelyni nimi, Blue Room. Lisäksi henkilökohtainen viittaus näyttelyn otsikolle on nykyisessä kodissani, jonka salin seinät ovat vaaleansiniset ja jonne maalausteni hetkiä voi myös sijoittaa.

Muutoin teemallisesti haluan ymmärtää pientä ihmistä ja inhimillisyyttä sen moninaisessa raadollisuudessaan. Ensisijaisesti maalaan ihmisyyden aspektia, sen eri tunnelatauksia ja rooleja. Maalaustyylini on ekspressiivistä sekä naivismiin viittaavaa, mutta naivismille tyypillisiä aiheita vierastan. Yleensä maalausteknisen ilottelun takaa löytyykin vakavia aiheita. Teokseni ovat useimmiten rehellisyydessään voimakkaan henkilökohtaisia ja nykyisin vierastankin taiteelle ominaista näennäiskäsitteellisyyttä ja abstraktiin ilmaisuun verhottua kryptisyyttä."

ARTo Taidelainaamo ja -myymälä
taidelainaamo.arto [ät] gmail.com
044-0545727

 

ARTtilaan tulossa:

13.9. - 8.10. Hanna Schroderus
11.10. - 5.11. Irina Havaste-Ukkola
8.11. - 3.12. Erja Kärkkäinen
7.12. - 17.12.2017 ja 17.1. - 28.1.2018 Maija Vanhatapio (Näyttelyn aikojen välissä on joulutauko)

31.1. - 25.2.2018 Marjut Takanen
28.2. - 25.3.2018 Pirjo Lempeä 
28.3. - 22.4.2018 Kaisu Nissi (kiinni Pääsiäisen aikaan)

 

 

 

Samassa rakennuksessa taidelainaamon kanssa toimii näyttelytila Galleria 5.