Taidelainaamo- ja myymälä ARTo

 

Oulun Taiteilijaseura -63 ry. ylläpitää Oulun seudun, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun taiteeseen erikoistunutta ARTo Taidelainaamo-myymälää Oulun keskustassa. 

Myytävänä ja lainattavana on lähes viisisataa teosta yli kuudeltakymmeneltä alueen taiteilijalta. Vain osa teoksista on esillä kivijalkamyymälässä. Mittavaan valikoimaan voit tutustua netissä www.arto.artoulu.fi. ARTon yhteydessä on myös Oulun Taiteilijaseuran jäsenten näyttelytila ARTtila, jossa näyttelyt vaihtuvat kuukausittain.

Tervetuloa tutustumaan! Meiltä löytyy taidetta jokaiseen kotiin. 

Avoinna: ke-pe 12-18, la-su 12-16. Maanantaisin ja tiistaisin taidelainaamo on kiinni.

Vapaa pääsy!

Hallituskatu 5, Oulu (Kulttuuritalo Valveen vieressä).

 

ARTtila

Erja Kärkkäinen

ARTtila 8.11. - 3.12. 2017 , Oulu

Tervetuloa avajaisiin 7.11. 2017 klo 17-19!

Näen punaista -näyttely aloittaa Kärkkäisen taiteellisen tuotannon erilaisten näyttelyjen ja tapahtumien sarjan Oulussa. 

Näyttelykokonaisuus koostuu öljyvärimaalauksista, muutamasta sekatekniikkatyöstä sekä installaatiosta. Teoksissa hän tutkii punaisen värin käyttöä tuomaan eri teemoja ja sisältöjä esille sekä leikkiin omilla havainnoillaan. Kärkkäinen toivoo, että katsojat löytäisivät oman tulkintansa teosten tuomista viitteistä.

Punainen ärsyttää. Punainen ihastuttaa. Punainen varoittaa. Punainen-väri on symboli monelle asialla, ja joillekin ideologian väri. Ihminen punastuu, ihminen rakastuu, ihminen vihastuu. Kaikissa näissäkin tunteissa näemme punaisen kuvaamaan asiaa. Punainen on tahdon ja periksiantamattomuuden väri. Punainen on elämän väri: veri, viini ja ruusu.Punainen väri on ollut aina tunnusomaista Kärkkäisen teatteriesityksien lavastuksissa ja puvustuksissa. Uusimmassa Pieta-esityksessä hän on laajentanut väriskaalaansa ja siksi jättänyt punaisen värin kuvallisen ilmaisun ajattelun työkaluksi, ainakin tässä näyttelyssä.

Erja Kärkkäinen on pitkänlinjan teatterialan moniottelija, joka on viimeiset kymmenisen vuotta tehnyt myös kuvataidetta. Hän on kotoisin Kemijärveltä, mutta nykyisin asuu Oulussa. Taiteellisen työn ohessa hän on toiminut koulutusyrittäjänä ja vuorovaikutuskouluttaja. Nykyisin hän on free lancer ohjaaja ja kouluttaja. Kärkkäinen on opiskellut teatteria Tampereen yliopistossa ja kuvataidetta Lapin yliopistossa.Kärkkäisen taiteellisen tuotannon esittely jatkuu jo marraskuun lopulla galleria Kajasteessa. Hän kuratoi ja on kutsujana Taiteilijakahvit-yhteisnäyttelyyn. Kärkkäisen installaatio on esillä OTS:n Punaisen taivaan alla yhteisnäyttelyssä Valveella. Joulukuussa hänen luotsaamansa Ryhmä Neitilä esittää Valveella Pieta-esityksen, joka on surrealistinen tarina Lapin naisesta. Vuoden 2018 keväällä Kärkkäinen tuo kattavamman näyttelyn Galleria 5een.

 

ARTtilaan tulossa:

8.11. - 3.12. Erja Kärkkäinen
7.12. - 17.12.2017 ja 17.1. - 28.1.2018 Maija Vanhatapio (Näyttelyn aikojen välissä on joulutauko)

31.1. - 25.2.2018 Marjut Takanen
28.2. - 25.3.2018 Pirjo Lempeä 
28.3. - 22.4.2018 Heikki Länkinen (kiinni Pääsiäisen aikaan)

 

 

 

Samassa rakennuksessa taidelainaamon kanssa toimii näyttelytila Galleria 5.